Sommerlejr i Jægerspris

Dagbog, søndag 2. juli 2017

Kære dagbog, sikke en dag, der har godt nok været fuld gas på hele dagen. I virkeligheden startede det i går da jeg var nede i kælderen, og pludselig stødte på originalmanuskriptet til et af Onkel Nissens legendariske Skovløb. Vi læste det igennem og bemærkede straks, at der var en del rekvisitter der skulle bruges, og da vi jo ikke lige har Nissen i nærheden tænkte vi at for eksempel 100 plasticbolde, 15 paprør og 10 bordtennis bats ikke lige var til at fremskaffe, men det skader jo hverken nysgerrigheden eller motionen at tage en tur mere i kælderen og ja selvfølgelig omme bag i reolerne lå der alle de rekvisitter der var nødvendige pakkede og klar til brug. Lars spellerberg lavede en hurtig opdatering, det er jo blevet ganske populært at større danske medievirksomheder renser og opdaterer deres største succeser, så søndag formiddag var der Nissens Mindeløb på programmet. Spændende og udfordrende poster rundt i Slotshegnet, hvor grupperne bliver udfordret både fysisk og tankemæssigt, og hvor man finder ud af at knalde en fodbold i mål så den lander 20 meter bag mållinien er forholdsvis spild af tid, al den stund at det er de samme der skal hente bolden igen og når de så oven i købet er bundet sammen tager 20 meter lidt tid, men hvad scoringen var jo god.!!

Efter frokost var der første sliktur til byen og som altid på cykler, det vil sige U 14 får lov at cykle selv, hvorimod de andre følges med lederne. Tænk engang kære dagbog en gammeldags med to kugler er steget til 75 kr, hvad giver du?? Nå det hænger nok sammen med at jeg også skulle betale 53 kr for en Danner Is til Casper Holten. Jeg vil sige, at Casper i modsætning til sine aquatoriale udsving i lørdags er en sand mester i at få langt over ½ liter god dansk flødeis til at forsvinde som dug for solen, men det var fuldt fortjent.

Kære dagbog kan du huske dengang for mange år siden da vi spillede Matador, altså det gode gamle brætspil. Kan du huske hvordan og hvor meget du snød, og hvor sur du blev da jeg alligevel helt fortjent vandt – ha! Helt det samme scenarie udspillede sig på lejren her i eftermiddags, da vi alle spillede Matador. Dog var brættet udskiftet med lejrens og Fasangårdens område, og Rødovrevej var udskiftet med Multibanen og Rådhuspladsen med Obelisken i Fasangården. Grupperne slog med terninger og løb hen til posten, hvor man så kunne købe en grund, bebygge den og tjene ganske godt. Da legen var færdig var der ingen tvivl om at Gruppe 2 havde klaret den rigtig godt, men lige så hurtigt kom rygtet om snyd svindel og humbug. Lejrchefen og Politiassistent af 1. grad med ret til at indtage citronmåne, Lars Clusseau Spellerberg, indkaldte de sigtede til skarpe forhør, og flere fra Gruppen havde endog meget svært ved at redegøre for deres færden, bort set fra Julie Rossel der uden at fortrække en mine helt tydeligt kunne huske at der midt på en skovsti lå en masse dejlige penge som ingen savnede. Hvem der tog dem op kunne hun bestemt ikke huske, men det var en dejlig tur i skoven forsikrede hun Inspector Clusseau om. Enden på retssalsdramaet blev at gruppe 2 selv foreslog at hjælpe til med aftenens opstilling til Banko og selvfølgelig give afkald på pengene og den sikre anden plads de havde optjent. Dommen blev offentliggjort midt i Hamburgerryggen ja altså ikke i ryggen men midt i aftensmaden. Gruppe to har meget at takke Julie for, mildere straf kan jo næsten ikke tænkes.

Nå men når 55 mand skal have hamburgerryg med kartofler og grønt så indkøber Steen følgende:
10 kilo Ryg, 18 kilo kartofler, 5 kilo ærter, tre kilo gulerødder og 5 blomkål. Det smagte dejligt og Steen melder at der blev 2 altså to skiver ryg tilbage.

Nå så nåede vi til aftenens show: Bingo Banko, et koncept vi har kørt en del år og eksporteret til Østrig og sydtyskland, men vi har holdt pause et par år, så i år skulle det være. Konceptet er at en kæmpe bankoplade tegnes på terrassen og at ungerne herefter laver deres egen bankoplade. Numrene bliver ikke råbt op som i almindelig banko men fremkommer, for eksempel ved at Lars Spellerbeg kaster en vandmelon ud af vinduet på første sal. Det tal på bankopladen som vandmelonen lander på, er det nummer der skrives på ungernes plader. Det kunne også være det tal, der fremkommer af hvor mange sekunder det tager 6 drenge at skubbe Vibekes bil op til lejren nede fra bondemanden (31 sekunder hvis nogen har interesse i det). Det kunne også være hvor mange kammerjunkere Bo Spellerberg kan have i munden uden de går i stykker (20). Og det kunne også være hvor mange Mariekiks Lars kunne have i munden (15, ny personlig rekord). Et særligt kapitel er de oceaner af præmier vinderen af en række, to rækker og hele pladen får. Maiken har specielle kontakter til erhvervslivet, der sætter os i stand til at overdænge vinderne med trøjer fra store medievirksomheder, kendte og mindre kendte sportsklubber, ja der er ingen grænse for gavernes art. Juleaften blegner. Og så er Bingo Banko jo især kendt for sin helt uforlignelige kendingsmelodi som du kære dagbog kan høre her https://www.youtube.com/watch?v=F7MDMvuw7BA.

Kære dagbog, vi tales ved i morgen.