Sommerlejr i Jægerspris

Dagbog, tirsdag 4. juli 2017

Kære dagbog, var du klar over, at jeg hver morgen har en aftale med nogle ordentlige brød nede i byen, ja faktisk hele 12 stk. som bagerdamen venligt har pakket i poser for mig, så jeg kan transportere dem hjem på min cikel. Her i soldaterbyen Jægerspris er det især Dinobrødet, der er populært og det er det selvfølgelig også her på Lejren. Dinobrød er i bund og grund et helt hvidt franskbrød med en speciel overflade, deraf navnet.

Nå men til sagen, vi stod op klokken 8 ja, kære dagbog, jeg håber du kan holde på en hemmelighed, det blev faktisk først klokken 8.30 men sig det endelig ikke til nogen. Jo altså vi stod op klokken 8 præcist, da vi skulle være parat til årets Olympiske Lege præcis klokken 10. Og præcis klokken 10 (scchhh kære dagbog) åbnede Legene og atleterne blev delt op i aldersklaser, der kæmpede i discipliner som baglæns rygvendt gummistøvlekast, 100 meter medley uden vand, kajakroning naturligvis uden vand og kajak og med hockeystave som årer og så havde Lejrchefen givet særlig tilladelse til, at den gamle velrenommerede cikelbane indendørs på Lejren blev genåbnet med et brag af en konkurrence i individuel cikling på tid fra Loggia til køkken og tilbage igen hvor man skulle huske at både åbne og lukke dørene efter sig mens men sad på ciklen. Konkurrencen blev overvåget af Mai og Persson og ikke mindst af KFUM’s grundlægger Olfert Ricard fra sin plads på balkonen i Pejsestuen, Jeg er ret sikker på jeg så et lille smil brede sig over præstekraven. Tiderne blev så hurtige som 35 sekunder inklusive 8 møder med døre. Clement løb med sejren, men stærkt forfulgt af løbets store overraskelse Vilas. Carl havde også til start en fin tid, og Persson ville hjælpe ved at sige at den ene bremse ikke virkede, hvortil Carl sagde: ”Hvad siger du?” vendte hovedet mod Persson og bragede direkte ind i døren til spisestuen. Ingen skade sket, men det med Olferts grin var vist lige på det tidspunkt. 

Efter frokost siesta som sædvanligt. Nede foran Poulsens Ishus mødte jeg Max. Det viste sig han var i gang med en tværsektoriel og fuldstændig empirisk dækkende analyse af, hvilken af Poulsens vafler i den socialklasse høje ende der bibragte borgeren størst gastronomisk tilfredsstillelse. Max er ganske enkelt ved at guffe sig igennem top produkterne hos Poulsen og i dag var han i fuld sving med en Half and Half, der består af soft ice guf softice og flødeskum. Jeg bad selvfølgelig Max om en foreløbig konklusion, men en ægte videnskabsmand passer naturligvis på sine data.

Præcis klokken 15 ti hi gik starten på lagkageskovløbet. I år skulle grupperne ud i skoven og finde poster, for hvor får man ellers svaret på følgende interessante spørgsmål:

Svarene, kære dagbog må du vente med til i morgen, men jeg kan hjælpe så meget som, at gruppe fem svarede Bagerens dårlige øje på spørgsmål 3 og det var ikke rigtigt. En anden post en af de virkelig hårde, der pressede ungerne til det yderste var Roulade på tid. Altså hvor hurtigt kan gruppen spise tre hele roulader. Det kræver sin mund!!

Ved alle poster i skoven gjorde man sig fortjent til ingredienser, der indgår i en lagkage eller hvad man nu vil kalde det. Så man kan snildt vinde en kvart piske i en plasticpose, men måske gå glip af et piskeris, man kan også vinde flormelis, men der er jo ikke nogen der har sagt hvor meget vand der skal i så det kan faktisk blive ganske tyndt flydende. Pynt kan man også vinde, og det kan jo bruges som navnet antyder, men kan også på særeste vis forsvinde for øjnene af gruppen. Lige for et øjeblik siden blev det offentliggjort, hvem vinderen var, men forinden havde en talsmand for hver gruppe holdt en lille tale, hvor man i den grad lovpriste sit produkt/substans, herefter var det op til juryen at vælge vinderen og det blev gruppe tre. Bedømmelsen lød på den bedste over all kage i konkurrencen, og hvem ved, når La Glace kan sælge Sportskage kan vi vel også. Det er altid en særdeles underholdende eftermiddag og aften.

Kære dagbog, der er en ting mere du må vente med til i morgen og det er hvordan det er gået med natløbet, der netop er blevet annonceret her klokken 23.15 uhaaaa da da.

Kære dagbog, vi ses i morgen.