Sommerlejr i Jægerspris

Dagbog, onsdag 5. juli 2017

Nå, kære dagbog, har du fået tænkt over spørgsmålene fra i går. Den med kuglen var naturligvis en Romkugle og den kage der, er flest af ude i skoven var en træstamme, og en kage der også kan bruges til at se med var en linse - Ja, jeg tænkte nok du havde gættet dem alle. 

Hvad siger du? Vatløb, næ Pjatløb, nåå Natløb, ja det gik jo godt som sædvanlig. Og som sædvanlig var der tre muligheder for at være med: At blive hjemme sammen med mig og nyde stilheden, at gå i skoven med en leder i hånden i et bøhmandsfrit område, eller …. Uha da da, Ja gå alene i en gruppe og blive lidt forstyrret ind imellem. For alle gjaldt det, at når de dukkede op igen på lejren, skulle de finde skatten, der var en kæmpemæssig Tobleronemor, der inden i havde et utal at Tobleronebørn, så mange, at der var mere end 1 til hver. Hvad siger du? Har jeg noget brunt chokoladeagtigt på højre kind?? Det forstår jeg virkelig ikke. Mange Tak til Olivers mor for den perfekte gave til en skattejagt. 

Ja, nu troede du nok ligesom alle ungerne, at natløbet var overstået, men det var faktisk ikke en gang begyndt. Det startede med at jeg gik i seng, jeg er jo et slemt pjok til at gå i skoven om natten. Men de store drenge og piger var bestemt interesserede i et lidt anderledes natløb, der startede nede i kælderen ved gæstetoilettet med skarpt lys og betonrock, ja, det er jo altså noget jeg har fået fortalt. Da de stakkels børn småfrøs, hjalp lederne dem med en prøvekuvert over hovedet, så de i hvert fald ikke frøs om ørerne. Herefter kørte de en dejlig tur i Posemandens bil gennem den rolige skov, for så at stå ud og gå på de smukke månebelyste stier hjem til lejren. Hjemme igen var der mærkeligt nok ingen, der var blevet forskrækket, ingen der var bange, og alle vidste udmærket godt, at der jo ikke findes bøhmænd. Jeg synes nu alligevel, kære dagbog, at vi skal advare forældrene mod PDNS, Post Dramatisk Natløbs Sympati, der har symptomer, der kan minde om dem lystfiskere har, når de kommer hjem fra fiskeri uden de helt store fangster. 

Nå konsekvensen af Natløb er jo helt klart sovelænge dag, der betyder fri morgenmad fra klokken 8, hvor det kun er daglederen, Steen og mig der er vågne, og frem til klokken 10 hvor morgenmaden tages af bordet. Efter tjanser spillede vi kaosrundbold, der er rundbold, som det plejer at være, dog er der tre hold der spiller mod hinanden. Det er ret sjovt og det er her, man ret tydelig kan se, at alle går til håndbold, det er alle, der kan kaste og gribe og rigtig mange, der kan slå til en bold. Det gør det unægtelig lidt sjovere. 

Det samme gør sig gældende i Hockey, Bordtennis og Volleyball som var eftermiddagens discipliner i Hold OL. Der bliver gået til vaflerne og ind imellem rammer man måske ikke lige, som man havde regnet med og det rammer Egoet. På den anden side set er det jo også sådan, at man lærer, at en badebold i sidevind kun bliver dårligere placeret jo hårdere man slår til den. Det er klart bedre at lave retningsbestemte korte server, men det er selvfølgelig ikke alle raske drenge, der tror på sådan noget pjat, næ, konklusionen er, at man simpelt hen ikke slog hårdt nok sidste gang så derfor næste gang….

Efter OL var der en pause hvor bordtennisbordet blev brugt flittigt. Matchen mellem Clement og Bo var særlig interessant, da første sæt endte med en snæver sejr til Bo. I andet sæt gik det helt galt for Clement, der til sin egen store overraskelse opdagede at Bo havde skiftet hånd og nu brugte højre. Jeg kan egentlig godt forstå Clement, altså hvad ligner det, reglerne må sige et eller andet om den slags pjatteri. 

I øvrigt spurgte Clement lige Bo, om han nogensinde havde været medlem af KFUM, hvilket Bo kunne bekræfte at det havde han, da hans far meldte ham ind to timer efter Bo var født. Det synes Clement egentlig var OK!!

Køkkenchefen og hans hjælper Patrick havde lidt problemer med at få gang i grillerne til burgerne, så Lejrchefen samlede straks et akut hold på 4, herunder dagleder Jonas, og udstyret med en flaske rødvin og en stak papirer fik teamet gang i grillen. Vi kan anbefale at bruge papiret til optænding og rødvinen til at filosofere over og helst i modsat rækkefølge.

Akutteamet fik ganske hurtigt, ja du gætter rigtigt, tømt rødvinen, hvorimod det kneb mere med grillen, men i gang kom den. Det betyder dog at vi udskyder Casinoaftenen til i morgen, men rundt omkring er der godt gang i den med spil snak og hygge, hvilket betyder at dagbogen jo nærmet udkommer som morgenavis allerede her klokken 22.30.

Kære dagbog, vi ses i morgen.